Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0,00 kr
Till kassan
Mina sidor

Om oss

Vattentornet Friskt Vatten AB är ledande totalleverantör av professionell dryckesutrustning med varumärken som Sodabutler, Carbonator och Beerbar.
Vi grundades 1991 och driver idag Norra Europas största e-handelsplats för professionell dryckeshantering med marknadens absolut bredaste sortiment.

Kunder
Våra kunder är förutom stora och små bryggerier, Restauranger & Hotellkedjor, ABB, Brio, TV4, Försvarsmakten, Kommuner, Kustbevakningen, Skanska, Is hotellet i Jukkasjärvi, SWECO, SOS Alarm, Statens fastighetsverk, Radisson Hotel, Sveriges Riksbank. mm.

Miljöansvar
Med en position som norra Europas största e-handelsplats av professionell dryckeshantering anser vi att vi har ett ansvar för den miljö vilken under vår tid på jorden till stor del vilar i människans händer. Vår ambition som företag är att beakta och värna om den miljö vi har till låns för att överlämna den till nästa generation, i så gott skick vi förmår.  Företaget har av detta skäl valt att arbeta med professionell dryckeshantering genom att kolsyra Sveriges eminenta vatten med carbonatorer. För att gå från tanke till handling valde vi exempelvis att inte arbeta med små kolsyreflaskor vilka kräver alltför många påfyllningar med än mer utsläpp i miljön genom onödigt många transporter och även onödigt högt literpris för slutkunden. För att ytterligare spara på miljön valde vi redan inledningsvis att endast arbeta med företag vilka producerar inhemsk kolsyra. Detta då vi inte ser någon större miljövinst i att låta fylla kolsyra utanför vårt eget lands gränser. Med denna ambition föll valet på att samarbeta med Air liquide. Dessa tillverkar kolsyra som en restprodukt, efter framställning av spriten Absolut vodka.
Att återanvända en restprodukt för att kolsyra vatten ligger helt i linje med vår
miljöambition.

Miljömedveten kund
Ett gott tips att tänka på för en miljömedveten kund är att kontrollera hur stor kolsyreflaska som finns tillgänglig till den vattenanläggning man ämnar införskaffa, samt fråga leverantören vilken kolsyreflaskor de rekommenderar. Flaskor mindre än 2 kg ger många byten samt ett onödigt högt literpris. Vi har dragit en miljöaspektsgräns om att inte använd kolsyreflaskor mindre än 3,7 kg. Genom detta behöver inte heller du som kund tänka på att kolsyran tenderar att ta slut en eller flera gånger per månad utan istället kan du njuta av ett ständigt flöde av kolsyrat vatten. Vid normal förbrukning behöver vår rekommenderade kolsyreflaska endast bytas en gång per år. Förutom den rent privatekonomiska aspekten av egenproducerat kolsyrat med ett literpris om endast ca; 10 öre / liter sparar du som en extra bonus även in på allas våran miljö.

Privatpersoner / Företag.
Nu kan vi även erbjuda privatpersoner & företag professionella lösningar för carbonisering av vatten. Vår ambition är att ge Er som konsument den bästa lösningen som finns på
marknaden. Alla sodabutler ( Carbonatorer ) är av samma sort som restaurangerna använder, vi har bara tagit fram en mindre, tystare och mer lättinstallerad produkt så att fler kan kolsyra sitt vatten själv.


¹ Kolsyra bildas när koldioxid blandas med syre eller vattenSäker handel

Produkterna vi saluför är av världsledande certifierade tillverkare, och nyttjas av Bryggerier, restauranger, hotell, mm i Sverige och i övriga världen. 
Detta borgar för högkvalitativa produkter.Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.